Logopediepraktijk Carine van Aalst-Becx Schijndel


 

 

Logopediepraktijk
Carine van Aalst-Becx

Steeg 6h
5482 WN  Schijndel

Tel. 073 - 54 96 708

info@logopedieschijndel.nlLid NVLF / Kwaliteitsregister / DTL-proof

Logopedisten

Bij Logopediepraktijk Carine van Aalst-Becx werken twee gediplomeerde logopedisten. Daarnaast hebben we regelmatig stagiaires die praktijkervaring komen opdoen.

— ♦ —

Carina van Aalst-Becx

Carine van Aalst-Becx

Afgestudeerd: 1991
Specialiteit: all-round logopedist

Carine is in 1991 afgestudeerd als logopediste. Sindsdien is zij steeds aan het werk geweest als all-round logopediste.

U kunt Carine telefonisch bereiken of een mail sturen:

Werkervaring

Audiologisch Centrum Eindhoven, diverse waarnemingen in zelfstandige logopediepraktijken. Regina Coeli: verbeteren verstaanbaarheid aan buitenlandse cursisten.

Werken in de eigen praktijk in Schijndel.

Geregistreerd

Carine is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Ook is ze lid van kwaliteitskring Orion (Eindhoven). Daarnaast is ze van 1990 t/m 2000 actief geweest voor de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) eerst regionaal en later landelijk.

Nascholing

Door de jaren veel na- en bijscholing gevolgd met een brede all-round interesse voor alle leeftijden (kinderen, jongeren en volwassenen):

  • Spraak- en taalproblemen bij kinderen, stotteren bij (jonge) kinderen en volwassenen,
  • Stemproblemen, jong en oud, diverse cursussen Stem, o.a. Nasaleren A, B, C en zang (nog gevolgd bij Prof. dr. J. Pahn) en de opleiding manuele larynxfacilitatie (fysiotherapie van de spieren van het strottenhoofd.).
  • Sensorische Informatieverwerkings-problemen (SI).
  • Spraak-, taal- en slikproblemen door een hersenaandoening, spierziekte of andere oorzaak. (ook aan huis behandelingen)
  • Zie verder ook de genoemde behandelmethoden bij logopedische stoornissen.

— ♦ —

Diana in ’t Groen

Diana in ’t Groen

Afgestudeerd: 1989
Specialiteit: all-round logopedist

Diana is in 1989 afgestudeerd als logopediste. Sindsdien is zij steeds aan het werk geweest als all-round logopediste.

U kunt Diana telefonisch bereiken of een mail sturen:

Werkervaring

Waarnemingen in eerste lijns logopediepraktijken in Tilburg en omgeving, bij Stichting Milo, Speciaal basisonderwijs in Schijndel en Oisterwijk, verpleeghuizen in Tilburg,Vlaardingen en Breda en Epilepsiecentrum Kempenhaeghe. Werkzaam geweest in Verpleeghuis Livio en eigen logopediepraktijk in Enschede. Werkzaam bij Totaallogopedie in Waalwijk.

Geregistreerd

Diana is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en staat ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Ook is ze lid van kwaliteitskring Dyslexiekring Midden Brabant (Tilburg) en Kring ’s Gravenmoer.

Nascholing

Door de jaren na- en bijscholing gevolgd met een brede all-round interesse voor alle leeftijden (kinderen, jongeren en volwassenen):

  • Hodson & Paden cursus
  • Dyslexiecursus bij Merkelbach
  • Breinbrekers, neuropsychologische theorie en dagelijkse praktijk
  • Introductiecursus PODD, communicatie systeem voor kinderen die niet kunnen spreken

— ♦ —

Maureen van Kaathoven

Maureen van Kaathoven

Afgestudeerd: 2018
Specialiteit: all-round logopedist

U kunt Maureen telefonisch bereiken of een mail sturen:

Werkervaring

Tijdens de opleiding Logopedie heeft Maureen op verschillende plekken logopedische ervaring opgedaan. Ze heeft stage gelopen in logopediepraktijken in de vrije vestiging, in een organisatie voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen en tot slot heeft ze haar afstudeerstage gelopen in een ziekenhuis. Haar eindscriptie richtte zich op de taalontwikkeling bij kinderen met een hoorbeperking. Naast haar stages werkt Maureen als vrijwilligster in een groep jongeren met een verstandelijke beperking.

Geregistreerd

Maureen staat ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici.

Nascholing

Tijdens de opleiding logopedie heeft Maureen de minor Taal en Cultuur Nederlandse Gebarentaal gevolgd. Ze is reeds gestart met de master pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit.

— ♦ —

Stagiaires

Met regelmaat begeleiden wij stagiaires. Voornamelijk van de opleidingen Nijmegen en Eindhoven. Stagiaires mogen (gedeeltelijk) de behandeling overnemen, afhankelijk van het studiejaar waar zij/hij in zit.

Wij garanderen u dat een stagiaire altijd onder supervisie werkt van de behandelend logopedist die tijdens de behandeling aanwezig is.