Logopediepraktijk Carine van Aalst-Becx Schijndel


 

 

Logopediepraktijk
Carine van Aalst-Becx

Steeg 6h
5482 WN  Schijndel

Tel. 073 - 54 96 708

info@logopedieschijndel.nlLid NVLF / Kwaliteitsregister / DTL-proof

Nieuwe game om stotteraars te helpen

Fluency Friends

gepubliceerd: dinsdag, 21 januari 2020

De Belgische startup Say It Labs werkt aan een videogame voor spraak­the­ra­pie. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een Engels­ta­lige versie maar begin 2021 moet ook een Neder­lands­ta­lige versie be­schik­baar komen.

De website beschrijft de game als “de kruising tussen spraakherkennings­tech­no­lo­gie en spraak- en taalpathologie samengebundeld in een videogame”. Het idee is dat kinderen -naast de regelmatige afspraken bij de logopedist- thuis spelenderwijs verder kunnen werken aan de behandeling.

Spraak­besturing

De game is volledig spraakgestuurd. Met de spraak bestuur je een paard dat een absurd -maar daarom niet minder leuk- avontuur beleeft. Tests met een prototype van de game hebben aangetoond dat kinderen vergeten dat ze spraakoefeningen aan het doen zijn omdat ze helemaal opgaan in het spel en wedijveren met hun vriendjes.

Neder­lands­ta­lig in 2020

Er wordt nog hard gewerkt aan de Engels­ta­lige game die in de loop van 2020 in de handel moet komen. Omdat de startup subsidies heeft ontvangen van de Koning Boudewijn­stich­ting en het Vlaams Audiovisueel Fonds zal begin 2021 ook een Neder­lands­ta­lige verschijnen.

Meer informatie